Hírek
2013. Szeptember 25. 08:46, szerda |
Belföld
Forrás: InfoVáros
Sztárséfek örömfőzése Mezőkövesden

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) bálja, ahol az elmúlt évtizedek és a jelen sztárséfjei mérkőznek meg a gasztronómia kedvelőinek legnagyobb örömére.
A gálaest 2013. november 30-án, Mezőkövesden a Balneo Hotel Zsori Thermal&Wellness**** -ben kerül megrendezésre. Az MVI - szakmai szervezetek támogatásával - Gundel Károly születésének 130. évfordulójának tiszteletére életműdíjat alapított, mellyel azon szakembereket kívánják díjazni, akik a magyar hagyományokra építve őrzik annak értékeit, és fejlesztik a jelen kor elvárásainak megfelelően. Az idei gálavacsorát is ennek szellemében, Gundel Károly munkásságának tiszteletére ajánlják. Az ötfogásos menüsort elkészítő séfek párban alkotják meg - kizárólag magyar alapanyagokból - a Gundelek korát idéző ételeket. A résztvevő mesterszakácsok névsora önmagában is garanciája az est magas színvonalának: Bíró Lajos (Bock Bisztró), Garaczi János (Tanyacsárda), Gullner Gyula (Club Chef de Chef), Lukács István (3 Oscar-díjas mesterszakács), Kovács Sándor (Bagatell), Győrffy Árpád (Arany Kaviár), Rácz Ferenc (LaFiesta), Sárközi Ákos (Borkonyha), Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó), Andrész Zoltán (Dobos-díjas cukrászmester). Az elmúlt években nagy sikerrel rendezett vacsorák mind a résztvevő szakácsoknak, mind a vendégeknek maradandó élményt jelentettek. A szakma legnagyobb rendezvénye idén is az örömfőzésről szól, ahol a közelmúlt legendás egyéniségi a ma legjobbjaival párban készítik a fogásokat. Az egymástól eltérő stílusú szakácsok alkotnak meg egy-egy fogást, mely így a különböző egyéniségeknek köszönhetően maradandó élményt jelent a gasztronómia szerelmeseinek.
Az est helyszínéül választott Balneo Hotel Zsori Thermal&Wellness**** szálloda elismert konyhájával méltó helyszínül szolgál a jeles eseménynek. Nemzetközileg is megbecsült konyhafőnökének ajánlatában megtalálhatóak mind a magyar, mind nemzetközi konyha remekei. A séfpárok összesorsolására, valamint az általuk készítendő fogás kihúzására 2013. szeptember 26-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban megrendezésre kerülő sajtótájékoztatón kerül sor.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Május 04. 08:59, vasárnap | Belföld
Koncz Zsófia: 2026-tól félmillió, 2029-től egymillió édesanyának nem kell személyi jövedelemadót fizetnie Magyarországon
Jövőre félmillió, 2029-től pedig már egymillió édesanyának nem kell személyi jövedelemadót fizetnie Magyarországon - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.
2025. Május 04. 08:58, vasárnap | Belföld
Soltész Miklós: sorsfordító időket élünk Romániában és a Vatikánban is
Sorsfordító, történelemfordító időket élünk Romániában, Szatmárban, a Partiumban és Erdélyben, de a Vatikánban, a Szentszéknél is
2025. Május 04. 08:57, vasárnap | Belföld
NGM: megerősítette Magyarország államadósság-besorolását a Scope Ratings, továbbra is befektetésre ajánlott az ország
A berlini Scope Ratings megerősítette Magyarország \"BBB\" besorolását, továbbá a hitelminősítő megerősítette a korábbi stabil kilátást is.
2025. Május 03. 08:06, szombat | Belföld
A Tisza EP képviselői nem vettek részt Ukrajna gyorsított csatlakozásáról szóló szavazáson
Magyar Péter: a Tisza EP-képviselői nem szavazták meg Ukrajna gyorsított uniós csatlakozását.